Nyhetsbrev nr 2 – mars

Några rader från ordförande

Årsmötet 2018 hölls den 20 mars. Nu har vi en ny styrelse för kommande året. Fyra ledamöter finns kvar sedan tidigare, två nya ledamöter valdes. En bra blandning av kontinuitet och nytillskott i styrelsen. Jag fick förtroendet att gå in i tredje året som ordförande. Tack för det!

Våren har låtit vänta på sig i år, men var så säker, det kommer att bli sommar trots allt. Den inleds med en vårutflykt. Ett trevligt tillfälle att träffa andra som också är volontärer inom Frivillig Väntjänst. I detta nyhetsbrev finns mer information om vårutflykten. Glöm inte att anmäla dig!

Sissela Helgesson /Ordförande


Volontärträff

Träffen onsdagen den 7 mars som hade temat ”Bli trygg i din roll som volontär” blev en mycket trevlig och givande kväll. 12 engagerade volontärer möttes i våra härliga lokaler för att diskutera kring hypotetiska fall och situationer som kan eller har uppstått vid volontäruppdragen. Alla engagerade sig och delade med sig av sina erfarenheter och gav råd och tips till varandra.

Då träffen var mycket lyckad och snabbt blev fullbokad kommer vi att köra den i repris måndagen den 23 april i vår trivsamma lokal i Högdalen. Inbjudan har redan gått ut!

Annonser

På internationella kvinnodagen torsdagen den 8 mars 2018 hade vi en annons i bilagan ”Kvinnors hälsa” i DN, där vi sökte efter nya volontärer. Nu hoppas vi på positiv respons!

Årsmöte

Tisdag den 20 mars hölls FV:s årsmöte, där en del av styrelsen valdes om och två nya ledamöter valdes in i styrelsen: Margareta Kull och Carol Sevegran.

Vi vill tacka Sandra och Jan som avslutade sitt uppdrag i styrelsen. Stort tack för ert arbete!

Valberedningen med Claes Becklin, Kerstin Källander och Curt-Olof Mann, var alla nya vid förra årsmötet. Valberedningen valdes även om. I år hittade de två nya kandidaterna till styrelsen, stort tack för er insats!

Revisionerna sedan flera år tillbaka, Monica Söder och Bo Rydberg, valdes även de om. Stort tack för era insatser!

En närmare presentation av 2018:s styrelse kommer att bifogas vid nästa nyhetsbrev.

Volontärutbildning
Vårens utbildning ”Se människan!” kommer att gå av stapeln måndag den 16 april kl 17.30. Ämnet för dagen handlar om
bemötande av personer med demenssjukdomar och föreläsare är Marita Allerhed och Lillemor Hedenström.

Föreläsarna kommer från Demensföreningen och har båda gedigen erfarenhet inom demensvården. Inbjudan har ni redan fått!

Vårutflykt

Lördagen den 26 maj är dags för den årligt återkommande vår-utflykten. I år kommer vi att besöka Sigtuna.

Vi samlas som vanligt, i förhoppningsvis härligt försommarväder, på Vasagatan för att hoppa på en buss för färd mot Sigtuna. Där kommer vi att bjudas på en stadsvandring och efterföljande lunch på restaurang Kopparkitteln.

Hoppas att ni är många som är intresserade av att följa med oss! Se mer i bifogade inbjudan!

Flyers
Som ni alla kanske vet vid det här laget är vi i behov av fler volontärer. Skickar därför med lite flyers där vi söker nya volontärer, som ni gärna får sätta upp på anslagstavlor eller liknande som ni har i era närområden.

Dessa flyers får även sättas i kranskommunerna till Stockholm stad, till skillnad från våra andra flyers där vi t.ex. söker hjälpsökande.

Kommande arrangemang
- Volontärutbildning måndag den 16 april
– Volontärträff måndag den 23 april
– Vårutflykt lördag den 26 maj

                                                 GLAD PÅSK!