Nyhetsbrev nr 3 – juni


Några rader från ordförandesigtuna_1_2018

Nyligen genomfördes den årliga vårutflykten, i strålande sommarväder.
Många slöt upp, ett trevligt tillfälle för volontärer att träffa varandra, knyta kontakter och umgås.
En gest av uppskattning för era stora insatser.

Andra tillfällen att få påfyllning i volontärsuppdraget är kommande volontärträffar och utbildningar. Mer information och inbjudan kommer efter sommaren

Trevlig sommar!

Sissela Helgesson /Ordförande

 

Volontärträff
I och med att träffen i mars snabbt blev fullbokad och uppskattad körde vi en till träff måndagen den 23 april under temat ”Bli trygg i din roll som volontär”. Denna kväll blev också en mycket trevlig och givande kväll.

Att vi i samband med våra volontärträffar träffas i smågrupper i vår lokal har varit uppskattat och är något som vi emellanåt kommer att fortsätta med.

Planeringsdag
En sommarvarm söndag den 26 april träffades stora delar av styrelsen för en gemensam planeringsdag i vår lokal i Högdalen. Där fick de information om verksamheten och fick möjlighet att lära känna varandra. De diskuterade igenom verksamhetsplanen och budgeten för 2018 och började titta på nästa år då FV firar 60 år.

Självklart delades ansvars- och arbetsområden även upp mellan ledamöterna.

Minimässa
I två dagar i mitten av april hölls en minimässa för seniorer i Årsta i regi av Enskede-Årsta-Vantör SDF. Syftet med dagen var att +65 kunde komma och låta sig inspireras och informeras om vad som finns i stadsdelen.

På plast fanns ett antal utställare från en mängd föreningar och företag som bl.a. Brandförsvaret, veteranringen, heminstruktörer, färdtjänst, biståndsbedömare, Sakta, PRO och självklart fanns vi från FV representerade.

Det bjöds också på föreläsningar hela dagarna t.ex. ”Mig lurar du inte”, ”Aktiv och självständig”, ”Mat & myter”, ”Kärlek på äldre da´r”.

Styrelsepresentation
I och med att styrelsens planeringsdag gått av stapeln och styrelsens arbetsområden delats upp vill vi med bifogad styrelsepresentation få möjlighet att presentera styrelsen för er.

Volontärutbildning
Måndag den 16 april träffades vi på Utsikten för vårens volontärutbildning i ämnet demens.

Två föreläsare med lång och bred erfarenhet av arbete med demensvård, från Demensföreningen i Stockholm, delade med sig av sina kunskaper. Föreläsningen med rubriken ”Se människan!” lade fokus på bemötande av personer med demenssjukdomar.

Det är kunskaper som våra volontärer kan vara i behov av då de emellanåt i sina uppdrag hjälper människor med olika former av demenssjukdomar.

I pausen bjöds som vanligt på fika och lite gottis.

Vårutflykt

Årets vårutflykt lördagen den 26 maj gick till Sigtuna, Sveriges första huvudstad, blev lyckad.

Turistbyr20180526_114106åns kunniga och engagerade guider berättade för oss om stadens mångåriga historia och visade många intressanta sevärdheter under stadsvandringen på drygt en timme.

Efteråt kunde vi avnjuta en välsmakande lunch vid ett trevligt dukat långbord på restaurang Kopparkitteln.

Tack vare det vackra sommarvädret kunde vi sitta utomhus med fina utsikten över Mälaren, vilket ytterligare förhöjde upplevelsen.

Efter lunchen blev det lite tid över för den som ville titta in i några av de charmiga små butikerna eller köpa en glass att svalka sig med innan hemfärden.

Stämningen var glad och avspänd, man umgicks och det rådde ingen brist på samtalsämnen. Det verkade som alla var mycket nöjda med dagen!