Styrelsen

Här kommer en liten presentation av FV:s styrelse. Har du frågor, synpunkter eller förslag när det gäller styrelsens arbete? Eller skulle du kunna tänka dig att bidra till styrelsens arbete med din erfarenhet och ditt engagemang? Varmt välkommen att kontakta oss!

Sissela Helgesson, ordförande

sissella_300Mitt namn är Sissella Helgesson, ordförande för Frivillig Väntjänst sedan 2016, har tidigare erfarenhet av idéburen sektor både som anställd och som förtroendevald i olika organisationer.
Jag ser det som väldigt värdefullt att fortsätta utveckla Frivillig Väntjänst så att fler volontärer kan göra fler väntjänstinsatser. Detta gör vi tillsammans, volontärer, förtroendevalda, personal och medlemmar, tillsammans med olika samarbetsparter.
E-mail: Sissela@comhem.se

 

Krister Elmberg, vice ordförande

fffMitt namn är Krister Elmberg, nyvald i styrelsen, och jag har suttit i styrelsen i ett år. Jag arbetar som säkerhetstekniker i en elinstallationsfirma och har ett förflutet inom Televerket sedan slutet av sjuttiotalet. Jag har sedan tidiga tonår varit föreningsaktiv, bl.a fackligt och politiskt. När barnen växte upp engagerade jag mig även i idrotts- och orkesterföreningar. För mig var det självklart att hjälpa till där jag kan. Jag ser fram emot ett spännande år.
E- mail: krister.elmberg@denckert.se

 

Gun Jonsson, bidragskordinator

ggMitt namn är Gun Jonsson, bor i Mälarhöjden. Efter jag gick i pension letade jag frivilliguppdrag och genom en annons i Dagens Nyheter kom jag i kontakt med Frivillig Väntjänst. Jag har varit volontär och verksam inom FV sedan 2012, främst som ledsagare och sedan tre år är jag med i styrelsen, där mitt uppdrag är att söka medel från kommuner, landsting och stiftelser för fortsatt finansiering till FV:s verksamhet. Jag är fortsättningsvis även ledsagare till hjälpsökande. Det är mycket inspirerande att få vara en del av en väl fungerande organisation, som har ett gott renommé och vars insatser uppskattas av samhället såväl som hjälpsökande och volontärer.
E-mail: gun.johnson@telia.com

 

Carol McKee Sevegran, kassör

Mitt namn är Carol McKee Sevegran och jag är nyvald i styrelsen och har tagit mig an rollen som föreningens kassör. Jag är helt ny i FV men inte ny till att arbetet i ideella medlemsorganisationer, båda som förtroendevald och anställd. Just nu arbetar jag på Reumatikerförbundets kansli med medlemsservice och har tidigare arbetet på den lokala reumatikerföreningen i Stockholm. Jag har också ett förflutet inom KFUM i Sverige och YMCA i Kalifornien. Jag flyttade till Sverige från Kalifornien för snart 35 år sedan och bor i Sundbyberg. Jag ser fram emot en händelserik tid i FV och hoppas kunna bidra till en fortsatt positiv utveckling.
E-mail: carol.sevegran@gmail.com

 

Margareta Kull, volontäransvarig

margaretaMitt namn är Margareta Kull och är sedan mars i år invald i styrelsen. Sedan 2015 är jag volontär hos Frivillig Väntjänst. Innan dess var jag under ett år volontär hos SFI, där jag varje vecka deltog i sk gruppsamtal. Under mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med administration inom olika branscher, de sista åren med bolagsjuridik och varumärkesrätt.
Jag har många gånger tänkt att jag skulle vilja arbeta med och hjälpa människor och fastnade därför för FV:s annons. Den glädje och tacksamhet jag möts av från de hjälpsökande i min roll som ledsagare är ovärderlig! Jag tycker om att resa, att läsa – allt från sagor för barnbarnen till deckare, jag tränar, påtar gärna i trädgården och på lantstället i Dalarna tillbringar jag mycket tid, bla med att odla potatis och jordgubbar.
Jag ser fram emot fortsatt fina kontakter med de hjälpsökande liksom ett givande arbete inom FV:s styrelse. Min roll i styrelsen är att vara volontäransvarig och bl.a. arbeta med frågor och evenemang som berör volontärerna.
E-mail: detakull@gmail.com

 

Annelie Norberg, sekreterare

kkkJag heter Annelie Norberg och gör mitt andra år i styrelsen där jag är sekreterare. I nästan hela mitt liv har jag arbetat i medlemsorganisationer både som anställd och förtroendevald. På så sätt har jag skaffat mig erfarenhet av allt från mycket små lokala föreningar till mycket stora landsomfattande organisationer. Frivillig Väntjänst är en organisation som behövs och som förbättrar människors vardag.
E-mail:annelie61.an@gmail.com

 

Ann Panzar, Kommunikationsansvarig

hhhMitt namn är Ann Panzar och jag gör mitt andra år i styrelsen för Frivillig Väntjänst och ser med förväntan fram emot att få vara med och fortsätta utveckla föreningen. I styrelsen kommer jag att ha fokus på kommunikation- och informationsfrågor. Jag jobbar just nu som chefredaktör på HSB och har en gedigen bakgrund inom marknad- och kommunikationsfrågor. Jag har också många års erfarenhet av styrelsearbete, både på lokal förskolenivå, ideella organisationer och koncernnivå. När jag inte jobbar eller sitter i diverse styrelser umgås jag med mina vänner, pysslar om min katt och tränar.
E-mail: ann.panzar@hsb.se